top of page

Løpstikkepesto

Pesto er nok mest kjent med hovedingrediensene basilikum og pinjekjerner, men det går an å variere med så mye annet.


Pesto med løpstikke smakte jeg første gang på en av Mjøsgårdene som serverer himmelsk, lokal mat. Det ga skikkelig mersmak. Jeg er så heldig at jeg har foreldre med masse løpstikke i hagen, slik at jeg kunne dra rett hjem og prøve ut oppskrift på egenhånd. Har du løpstikke i hagen, eller kjenner noen som har det, anbefaler jeg på det sterkeste å prøve ut denne oppskriften.


Får du ikke tak i løpstikke, kan det byttes ut med en potte basilikum.



Oppskrift

  • 4 dl (ca.6 håndfull) løpstikke, bladene

  • 1,5 dl cashewnøtter

  • 4 ss revet parmesan

  • 5 ss olivenolje


Fremgangsmåte

Fjern stilken fra løpstikken. Tilsett alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn masse. Denne oppskriften blir ganske tykk i konsistensen, så hvis du ønsker den litt mer flytende tilsetter du 2-4 ss olivenolje ekstra.


Pestoen passer veldig godt til hvit fisk, kylling, salater eller på brødskiva.

bottom of page