Det er vaffelens dag i morgen, 25. mars, og det må selvfølgelig markeres. Det finnes nok av oppskrifter på de klassiske vafler med både smør, sukker og hvitt mel. Det er selvfølgelig innafor å velge den type oppskrift også, men her får du en minst like god oppskrift uten sukker og hvitt mel.
Sødmen kommer fra banan og søtpotet og hvitt mel er byttet ut med havremel og finmalt sammalt hvetemel. Slik får du vafler som er bedre for blodsukkerreguleringen, gir deg masse nyttige næringsstoffer og samtidig er supergode på smak.
Oppskrift
Til ca. 7 plater:
4 egg
1 liten søtpotet
1 banan
½ boks (150 g) mager kesam
2,5 dl havregryn/havremel
2 dl sammalt hvetemel finmalt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
1 krm salt
Fremgangsmåte
Mal havregryn til mel i blender eller benytt havremel. Skrell, del og kok søtpoteten til den blir mør. Jeg deler den i små biter på omkring 2x2 cm og koker i ca. 5-7 minutter. Kjenn etter med en skarp kniv om de er møre.
Bland egg, kokt søtpotet, banan og mager kesam i en bakebolle og mos til en jevn masse med stavmikser. Tilsett alle de tørre ingrediensene og bland godt til en klumpfri røre.
Stekes i vaffeljern.
Nytes med ønsket topping. En storfavoritt her i huset er brunost & rørte bringebær og mager vaniljekesam & friske bær.
Comments