Bringebærsyltetøy med chiafrø

Dette chiasyltetøyet er superenkelt og næringsrikt - laget med kun 2 ingredienser: bær og chiafrø. Chiafrø sveller i væske og gir en skikkelig bra konsistens til syltetøyet. Samtidig gir frøene blant annet sunne, umettede fettsyrer, fiber, protein, kalsium, magnesium og jern.



Syltetøyet passer perfekt som topping på brødskive, grøt, yoghurt, vafler og pannekaker, men passer også bra å bruke i smoothie.


Oppskrift

  • 400 g fryste bringebær

  • 2 ss chiafrø


Fremgangsmåte

Kok opp bringebærene (jeg starter med fryste bær i en kjele på middels varme og øker varmen etterhvert som de tiner, slik at det får et oppkok på noen minutter til slutt). Slå av varmen og rør inn chiafrøene. La avkjøles litt i kjelen. Hell syltetøyet over på glass og sett i kjøleskapet. Holder seg en ukes tid i kjøleskap. Kan også fryses ned.


Ønsker du et litt søtere syltetøy kan du gjerne tilsette litt sukker, sukrin eller annet søtningsmiddel etter ønske. Smak deg til med søtningen før du tilsetter chiafrøene.