Tynne, søte pannekaker

Tynne, søte pannekaker - crêpes - er jo bare helt nydelig å variere med til en deilig frokost, helgens brunsj eller en søtere kvelds. Med denne oppskriften får du også masse nyttige næringsstoffer som gjør godt for kroppen, samtidig som smaken er helt himmelsk. Rett og slett et luksusmåltid for kropp og sjel.


Nå på sommeren er det nydelig å toppe med jordbær og andre bær. I helgen passer det også perfekt å kombinere med litt sjokolade.



Oppskrift

Til 6 stk:

  • 3 egg

  • 3 dl lettmelk (0,7 %)

  • 1,5 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 0,5 dl havremel

  • 1 dl siktet hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ss sukrin (evt. Sukker)


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til en klumpfri røre. Havremel kan du lage ved å male havregryn i en blender. Sukrin kan helt fint byttes ut med sukker eller annen søtning, hvis du foretrekker det. La røren svelle i 5 minutter. Stekes på middels til høy varme til de er gylne på begge sider.


Serveres med sjokoladeknopper og jordbær, eller det du måtte ønske.

Jeg brukte "smelt" melkesjokolade fordi den smelter lett på lune pannekaker.