Cookies med hvite bønner

Lune cookies med et glass melk - man kan nesten få vann i munn av bare tanken, eller hva? Med denne oppskriften får du cookies som både smaker himmelsk og gir deg et skikkelig bra påfyll av næringsstoffer.


Bønnene bidrar med en skikkelig bra konsistens til baksten, og du trenger ikke være redd for at det gir noe negativ innvirkning på smaken. Dadlene bidrar med perfekt sødme og kombinasjonen av peanøttsmør og sjokoladebiter setter virkelig prikken over i-en på smaken! Samtidig gir denne kombinasjonen av ingredienser påfyll av både proteiner, fiber, gunstige fettsyrer, B-vitaminer med mer. Faktisk kan disse være et perfekt mellommåltid.



Disse cookiesene er en perfekt måte å bruke mer belgvekster, slik som bønner, på. Hvis du ønsker å lese mer om fordelene med inntak av belgvekster kan du lese dette innlegget.


Oppskrift:

Til 9 stk:

  • 1 boks (175 g avrente) hvite bønner

  • 8 stk (75 g) ferske dadler

  • 2,5 ss (60 g) peanøttsmør

  • 1 klype salt

  • 1 ts bakepulver

  • 1 dl havremel

  • 25 g mørk sjokolade, hakket


Fremgangsmåte

Skyll godt av bønnene. Rens dadlene for stein. Bland hvite bønner, dadler og peanøttsmør i en bolle og kjør med stavmikser til en jevn masse. Tilsett så salt og havremel og bland inn med en slikkepott, eventuelt bruk stavmikseren, til det er en jevn deig. Finhakk sjokoladen og bland inn i deigen. Bruk først hendene til å rulle deigen til kuler og press de så flate – ca. 0,5-1 cm tykke.


Stekes på 180 grader i 12-15 minutter.