top of page

Banankake

Modne bananer kan brukes til så mangt. En av favorittene her i huset er banankake. Det er en perfekt hverdagsdessert, et litt søtt mellommåltid eller fristende nistepakke på tur.Kake trenger ikke nødvendigvis å være proppet av sukker og hvitt mel. Her får du mye sødme fra modne bananer, og selv om det er litt sukker i bananer får man masse nyttige næringsstoffer ”med på kjøpet”. Egg bidrar med proteiner og grovt mel er en næringsrik karbohydratkilde som gir godt med kostfiber. Dette bidrar til at kaken metter mer, og kan telle som et godt, lite måltid.


Er du glad i gulrotkake eller har noen slitne gulrøtter som må brukes, gjør det seg også veldig godt i kaken. Da liker jeg å krydre med litt ekstra kardemomme og kanel. Ellers passer det veldig godt med litt mørke sjokoladebiter.


Oppskrift

  • 4 modne bananer

  • 3 egg

  • 1,5 dl sammalt hvete fin

  • 2,5 dl havremel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts kardemomme, noen dryss kanel


Eventuelt: noen ruter hakket mørk sjokolade eller 2 raspede gulrøtter.


Fremgansmåte

Bananer og egg mikses med stavmikser eller blender til en helt jevn masse. Tilsett de andre ingrediensene og rør klumpfritt. For en søtere variant kan du tilsette 4-5 ruter hakket mørk sjokolade, eller 2 raspede gulrøtter for en banan- og gulrotkake.


Toppes med valnøtter eller en banan skåret i to.


Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne/knivspiss. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist.


Hvor søt kaken blir avhenger av hvor modne bananene er. Jo mer modne de er, jo søtere blir kaken.Comentários


bottom of page