top of page

Bananmuffins

Muffins er perfekt å ha liggende i frysen når søtsuget melder seg, eller ved overraskende besøk. Det er også veldig beleilig at størrelsen er forhåndsbestemt, slik at det kanskje er litt lettere å holde seg til passe mengde.


Disse muffinsene er helt fri for tilsatt sukker og inneholder masse nyttig fiber. Bananene gir masse sødme, samtidig som det bidrar til skikkelig saftige muffins. Sammalt hvetemel og havremel gir masse bra fiber, som også gjør muffinsene skikkelig nyttig for kroppen. De egner seg faktisk i matpakka til hverdags også!



Oppskrift

  • 3 modne bananer

  • 3 egg

  • 1,5 dl sammalt hvete finmalt

  • 2,5 dl havremel

  • 2 ts bakepulver

  • 50 g hakket mørk sjokolade*

*Sjokolade kan også byttes ut med hakkede mandler


Fremgansmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Bananer og egg mikses med stavmikser eller blender til en helt jevn masse. Tilsett mel og bakepulver og rør klumpfritt. Tilsett til sist hakket mørk sjokolade.


Fordel røren i muffinsformer. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. De skal være gylne når de er ferdige.


Hvor søte de blir avhenger av hvor modne bananene er. Er du veldig glad i søtt kan du smake til røren med 1-2 ss sukker eller annen søtning.




bottom of page