Bananpannekaker

Har du modne bananer som bør brukes opp? Da er dette en genial oppskrift.


Pannekaker er en slager til alle dagens måltid, og bananen kan tilsette den perfekte sødme. Jo mer moden bananen er, jo søtere blir pannekakene. Samtidig som disse er søte og gode, inneholder de også masse nyttige næringsstoffer. Både banan og havre inneholder bra med fiber, noe som er positivt for fordøyelsen vår, samt at det bidrar med god metthetsfølelse. Egg gir også god metthet gjennom det høye proteininnholdet, som også bidrar med byggesteiner, til blant annet musklene våre.



Oppskrift

Til to porsjoner:

  • 1 moden banan

  • 2 egg

  • 2 dl havregryn, lettkokte

  • 0,5 dl lettmelk

  • 1 ts bakepulver

  • 1 liten klype salt

  • Kanel og kardemomme etter ønske

Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk stavmikser til det blir en jevn masse. Hvis røren blir for tykk, tilsett litt ekstra melk. Varm en stekepanne på middels til høy varme, og stek 1-2 minutter på hver side.


Topp gjerne pannekakene med cottage cheese og friske bær.




© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring