Blomkålsuppe

Suppe er perfekt høstmat, så hva med en superenkel, varmende og kremet blomkålsuppe til middag?


Blomkål er en del av kålfamilien med fellestrekk som at de er rike på vitamin C, har et lavt energiinnhold og høyt fiberinnhold. Vitamin C er en viktig antioksidant som blant annet bidrar inn i kroppens immunforsvar ved å nøytralisere skadelige stoffer, en viktig prosess for å forebygge sykdom. Fiberet bidrar med god metthet og til bedre fordøyelse. Slik gir blomkålen, som med de fleste grønnsaker, mye næring på lavere energiinntak (les: kaloriinntak).


Denne middagen er relativt rask å lage, bidrar med masse nyttige næringsstoffer og nydelig, fyldig smak.



Oppskrift

  • 1 blomkålhode

  • 1/2 gul løk

  • 1 hvitløksfedd

  • 7 dl vann (så det dekker blomkålbukettene)

  • 1/2 grønnsaksbuljong

  • 2 dl lett matfløte

  • 2 klyper salt

  • 3 klyper pepper

  • 80 g spekeskinke

  • En håndfull fersk persille (kan sløyfes)


Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Varm en kjele til medium varme og stek løk og hvitløk i 1 ss rapsolje. Stek til løken blir blank, ca. 2-3 minutter. Legg den stekte løken i en skål og kok deretter opp vann i kjelen og tilsett buljong. I mens vannet koker opp kutter du blomkålen i buketter. La gjerne omtrent en håndfull blomkålbuketter være igjen, som kuttes i små biter og tilsettes til sist i suppen for litt ekstra tyggemotstand. Tilsett blomkålbukettene i det kokende vannet og la koke i 5 minutter til blomkålen er mør.


Når blomkålen er mør skal en del av vannet helles ut, men la det være igjen 2 dl vann sammen med blomkålen. Tilsett så løken, matfløte, salt og pepper og mos med stavmikser til en jevn masse. Tilsett så de siste små blomkålbukettene og la suppen småputre 5 minutter. Smak til med mer krydder om ønskelig.


Toppes med biter av stekt spekeskinke og hakket persille. For en vegetarvariant kan spekeskinken byttes ut med stekt sopp. Server gjerne grove baguetter eller rundstykker til.



© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring