Bringebærmuffins

Disse muffinsene er nydelige til helgekos, men passer faktisk også i matpakken. De er laget av råvarer som gjør at de er mer næringsrike og mettende, men samtidig skikkelig digg på smak!


Cottage cheese og egg gjør at de er proteinrike, og sammalt hvetemel og havremel bidrar med fiber. Kombinasjonen av høyt protein- og fiberinnhold gjør disse ekstra mettende.


For å søte muffinsene kan du velge mellom å bruke vanlig sukker eller sukrin (sukkererstatning). Det er uansett en relativt liten mengde sukker i oppskriften, så sukkerinnholdet er lavt uansett hvilket alternativ du velger.


Muffins som rett og slett er sunne og skikkelig gode!


Lag gjerne dobbelt porsjon slik at noen kan gå i fryseren. Legg de rett fra fryseren opp i matboksen på morgenen, så er det enkelt å lage luksuslunsj!


Oppskrift

Ca. 12 stk:

  • 250 g cottage cheese

  • 3 egg

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ss sukrin/sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl havremel

  • 1 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 2 håndfull fryste bringebær


Toppes med glasur til servering:

  • ½ beger (100 g) philadelphia light

  • 2 ss melis/sukrinmelis

  • 1 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte

Bland cottage cheese, egg, bakepulver, vaniljesukker og sukker/sukrin i en bolle og kjør med stavmikser til en jevn masse. Rør inn havre- og sammalt mel. Fordel i 12 muffinsformer og trykk ned fryste bringebær i hver muffin, ca. 3-4 bringebær per muffins.


Stekes på 180 grader i 13-15 minutter.


Lag glasuren ved å blande philadelphiaost, melis/sukrinmelis og vaniljesukker i en bolle, rør godt. Når muffinsene er avkjølt kan du toppe de med glasur. Pynt med bær etter ønske.