top of page

Ceviche av torsk med mangosalsa

Ceviche er en frisk, lett og smakfull fiskerett som passer perfekt nå på sommeren. Retten passer både som forrett og hovedrett, og kan varieres mye med både ingredienser og type fisk. I denne oppskriften får du ceviche laget med torsk og mangosalsa.


I ceviche tilberedes fisken kun i limesaft, noe som ikke bare bidrar med smak, men også til endring av konsistens. Dette gjør retten perfekt også for de som er litt skeptisk til helt rå fisk.Man bør spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne bruke fisk som pålegg.

Slik lyder kostrådet om fisk fra Helsedirektoratet. Mange av oss kommer ikke helt i mål med dette kostrådet. Da kommer nye, vellykkede fiskeretter alltid godt med. Test denne oppskriften, så blir det kanskje litt lettere å få i seg nok fisk.


 

Oppskrift

Til 2 personer:

  • 250-300 g torskeloin

  • 5-6 lime

  • litt kvernet pepper

  • 250 g cherrytomater

  • 1/2 rødløk

  • 1/2 mango

  • 1/2 potte koriander

Fremgangsmåte

Press saften av 5 lime i en bolle. Skjær fisken i tynne små skiver og legg de i limesaften. Limesaften skal dekke fisken. Press en ekstra lime ved behov. La fisken marinere i limesaft i 30-45 minutter, avhengig av hvor store fisketerningene er. Rør gjerne halvveis for å sikre at de øverste fiskebitene blir godt nok marinert.


Lag mangosalsa ved å skjære cherrytomater og mango i små terninger og finhakke rødløk. Bland dette sammen med blader av koriander.


Legg salsa i bunnen av tallerkenen og topp med limemarinert torsk. Limesaften kan brukes for litt ekstra syrlighet hvis ønskelig. Topp gjerne med en liten spiseskje olivenolje for litt ekstra smak også.Retten er god som den er til forrett, men ønsker du å servere den som middag kan det være lurt å legge til litt ekstra tilbehør. Da passer det bra med hvitløksbaguetter, ovnsstekte søtpotetbiter eller søtpotetmos til.Comments


bottom of page