top of page

Coleslaw - et genialt tilbehør

Coleslaw et et genialt tilbehør både når det kommer til smak og påfyll av næringsstoffer. Den er kremet og gir samtidig friske smaker som passer godt til både kjøtt, fisk og vegetaralternativer. Coleslawen gir deg påfyll av flere grønnsaker og frukt, sammen med en magrere og mer proteinrik dressing. Et genialt tilbehør, rett og slett.


Hodekål, som er hovedingrediensen, inneholder lite energi, men er veldig rik på fiber og vitamin C. Et tilstrekkelig inntak av fiber er viktig for at fordøyelsen skal fungere optimalt, og det er også vist en sammenheng mellom inntak av fiber og risiko for kreft i tykk- og endetarm. I tillegg vil fiber bidra til metthet som kan være nyttig for vektregulering.


Hodekål er også en skikkelig god kilde til antioksidanter. Faktisk er det like mye vitamin C i hodekål som i appelsin. Kålfamilien inneholder også mye av et plantestoff med antioksidanteffekt, isotiocyanater. Det har, sammen med flere andre plantestoffer, en potensielt kreftforebyggende virkning. Det er enda usikkerhet om disse potensielle effektene vil være av stor betydning i menneskekroppen, men det er mye interessant forskning på området. Uansett vet vi at et generelt høyt inntak av frukt og grønnsaker virker helsefremmende og kan bidra i forebygging mot flere livsstilssykdommer.


Prøv coleslaw til fiskeburger

Oppskrift

  • ½ hodekål

  • 2 gulrøtter

  • 1 grønt eple

  • ½ rødløk

  • ½ boks mager kesam (150 g)

  • 2 gode ss lettmajones, evt. ekte majones

  • Saften av 1/3-1/2 sitron

  • 1 klype pepper


Fremgangsmåte

Skjær hodekålen i strimler, hakk rødløk og skjær eple i små terninger. Riv gulrøtter på et rivjern. Bland hodekål, rødløk, gulrot og eple i en bolle. I en annen liten bolle blander du kesam, majones, sitronsaft og pepper. Rør godt sammen og hell så over grønnsakene. Bland godt - så er det klart til servering.


Coleslaw passer skikkelig godt med burger - både av fisk, kylling eller kjøtt. Ellers gjør det seg også veldig godt i taco!Comments


bottom of page