Cookiedoughkuler

Små konfektkuler med smak av cookiedough som passer perfekt når søtsuget melder seg. Ikke bare er de skikkelig søte, seige og gode, men de gir også et supert påfyll av næringsstoffer - vinn, vinn!


Denne oppskriften har jeg vært skikkelig spent på å dele fordi den inneholder en litt interessant ingrediens - nemlig kikerter! Kikertene bidrar til den saftige og seige konsistensen, samtidig som det også gjør kulene ekstra rike på fiber og protein. Slik vil kulene kunne gi et gunstig lite påfyll som et mellommåltid, samtidig som de tilfredsstiller søtsuget.



Oppskrift:

Ca. 25 kuler:

  • 1 boks (175 g) kikerter

  • 8 ferske dadler (ca.100 g)

  • 2,5 ss (60 g) mandelsmør eller annet nøttesmør

  • 1 klype salt

  • 1,5 dl havregryn, lettkokte

  • 25 g mørk sjokolade


Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og bland sammen med dadler og mandel/nøttesmør i en bolle. Kjør med stavmikser til en jevn masse. Tilsett salt og havregryn og fortsett med stavmikseren til det er godt blandet. Hakk mørk sjokolade i små biter og rør inn i deigen med en sleiv.


Del deigen i ca. 25 deler og rull mellom hendene til konfektkuler - nyt!


Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.