top of page

Eplekake

Det er noe helt spesielt med smaken av norske epler, og eplekake er vel selve smaken på høst?


Denne eplekaken passer for alle og enhver, på alle dager i uken. Den er laget mager og grov, slik at den passer både til de som ønsker et sunnere valg, men også til personer med diabetes eller av andre grunner trenger å ta ekstra hensyn til blodsukkerregulering eller fettmengde.



Cottage cheese gjør at kaken er saftig og fyldig, selv om den ikke inneholder smør. Kombinasjonen av havremel og sammalt hvetemel gir et bra fiberinnhold, slik at blodsukkeret ikke stiger like mye som ved kake av hvitt, siktet hvetemel. Sukkerinnholdet er lavt, og man kan gjerne benytte alternativer til søtning for en helt sukkerfri variant.


En "matnyttig" kake med skikkelig god smak!

Oppskrift

  • 250 g cottage cheese

  • 2 egg

  • 1,5 dl havremel

  • 1,5 dl sammalt fin hvete

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 små epler, raspet

  • 3 ts kanel

  • For en litt søtere variant: 2 ss sukker, sukrin eller annen søtning

Fremgangsmåte

Bland cottage cheese, egg, bakepulver, kanel og sukker/søtning til en jevn masse med stavmikser. Rør inn mel og raspet eple med en sleiv eller slikkepott. Fordel røren jevnt i en kakeform (her har jeg brukt diameter 28 cm). Toppes etter smak og ønske, her med epleskiver og hakkede mandler.


Stekes på 180 grader i ca.20 minutter, til den er gjennomstekt og gyllen. Følg gjerne litt med mot de siste minuttene av steketiden slik at den ikke blir for mye stekt.


Server gjerne med mager vaniljekesam eller en liten kule vaniljeis.



Comments


bottom of page