top of page

Eplemuffins

Nå er de norske eplene virkelig i sesong, og de har en helt særegen søt og syrlig smak.

Hva med eplemuffins for å markere Den norske epledagen 24. september?



Oppskrift

12 stk

  • 250 g cottage cheese

  • 2 egg

  • 1,5 dl havremel

  • 1,5 dl sammalt fin hvete

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 2 små epler, raspet

  • 3 ts kanel

  • For en litt søtere variant: 2 ss sukker, sukrin eller annen søtning

Fremgangsmåte

Bland cottage cheese, egg, bakepulver, kanel og sukker/sukrin til en jevn masse med stavmikser. Rør inn mel og raspet eple. Fordel i 12 muffinsformer. Toppes etter smak og ønske, her med biter av eple og hakkede mandler.


Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.


*Ønsker du mer luftige og "kakeaktig" muffins, bytt ut halve/hele mengden sammalt fin hvete med siktet hvetemel.

bottom of page