Nå er de norske eplene virkelig i sesong, og de har en helt særegen søt og syrlig smak.
Hva med eplemuffins for å markere Den norske epledagen 24. september?
Oppskrift
12 stk
250 g cottage cheese
2 egg
1,5 dl havremel
1,5 dl sammalt fin hvete
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 små epler, raspet
3 ts kanel
For en litt søtere variant: 2 ss sukker, sukrin eller annen søtning
Fremgangsmåte
Bland cottage cheese, egg, bakepulver, kanel og sukker/sukrin til en jevn masse med stavmikser. Rør inn mel og raspet eple. Fordel i 12 muffinsformer. Toppes etter smak og ønske, her med biter av eple og hakkede mandler.
Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.
*Ønsker du mer luftige og "kakeaktig" muffins, bytt ut halve/hele mengden sammalt fin hvete med siktet hvetemel.
コメント