Hjemmelaget granola er en storfavoritt her i huset. Det brukes hyppig som en skikkelig næringsrik og smakfull start på dagen, eller som et perfekt mellommåltid. Denne varianten gir deg en superdigg smakskombinasjon med hasselnøtter og granola.
Hasselnøtter gir ikke bare god smak, men er også proppet av nyttige næringsstoffer som umettede fettsyrer, flere B-vitaminer og vitamin E.
Granolaen består hovedsakelig av havre, som gir langsomme karbohydrater og bra med fiber. Den er søtet med moden banan, som gir perfekt sødme uten at banansmaken bidrar for mye. Ellers er den sukkerfri. Kombinasjonen av lite sukker, mye langsomme karbohydrater og fiber gjør at granolaen er blodsukkervennlig og holder deg mett lenge.
Oppskrift
6 dl havregryn
1 dl linfrø
2 dl hasselnøtter
1/2 ts kanel
1 dl kokosflak
1 moden banan
1 eggehvite
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader. Hakk hasselnøtter og bland de med havregryn, linfrø og kanel i en bolle. Bruk en stavmikser for å danne en jevn masse av banan og eggehvite. Bland den fuktige massen inn i det tørre.
Dekk ett stekebrett med bakepapir og fordel massen jevnt utover. Stek på 180 grader i 12-15 minutter. Ta brettet ut og rør litt rundt. Stek 5-10 minutter til. Det kan være lurt å passe på litt første gang du lager oppskriften da steketid kan variere fra stekeovn til stekeovn. Kanskje trengs det ytterligere 5 minutter for å få granolaen helt tørr.
Bland inn kokosflakene når granolaen er avkjølt og oppbevar i et glass. Den er holdbar i hvertfall èn måned.
Serves med melk eller yoghurt. Gjerne toppet med bær.
Comments