top of page

Gresskarsuppe

Gresskar er ikke bare kreativ pynt til Halloween, men smaker også veldig godt. Fruktkjøttet får en rund og søtlig smak når det varmebehandles, og blir veldig godt ovnsbakt eller i suppe. En varmende gresskarsuppe med chili, ingefær og hvitløk er perfekt, næringsrik høstmat.



Gresskar finnes i ulike varianter, hvor flaskegresskaret har blitt en favoritt her i huset (kalles også butternut squash). Gresskarkjøttet er rikt på kostfiber og betakaroten, og har et relativt lavt kaloriinnhold. Betakaroten er en antioksidant, men også en forløper til vitamin A. Gjennom sin antioksidanteffekt kan betakaroten indirekte bidra til å styrke immunforsvaret, og vitamin A er blant annet viktig for vedlikehold av hud og slimhinner, samt synet vårt.


Oppskrift


4 porsjoner:

  • 1 flaskegresskar

  • 3 dl kokosmelk, lett

  • 1 ss rapsolje/olivenolje

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/2 chili, finhakket

  • 1x3 cm ingefær, finhakket

  • 1/2 ts salt

  • Litt kvernet pepper

  • 1 neve fersk koriander




Fremgangsmåte

Del gresskaret i to. Bruk en skje for å skrape ut gresskarfrøene. Skjær av skallet og del gresskaret i biter på ca. 2x2 cm. Kok bitene i vann til de er møre (5-10 minutter). Hell av vannet, men ta vare på 1dl og mos med stavmikser til en jevn gresskarmos.


Bruk en passe stor kjele og varm 1 ss olje og stek hvitløk, chili og ingefær. Tilsett kokosmelk og mosen av gresskar. Rør rundt til en jevn suppe. Blir suppen for tykk, tilsettes vann/kokosmelk til ønsket konsistens. La suppen få et oppkok og la småputre i 5 minutter. Jo lengre den får småputre, jo mer smak får suppen.


Server toppet med koriander. Kan også tilsettes en spiseskje creme fraiche eller rømme for en enda rundere smak.


For å gjøre suppen til en fullverdig middag kan du tilsette proteiner i form av linser (kok opp 1 dl tørre eller tilsett 1 boks hermetiske) og servere med et grovt rundstykke til.


bottom of page