top of page

Grønnsakssuppe med kylling og kål

Når det er kaldt og mørkt ute, frister det ekstra med varmende supper. Supper kan varieres i det uendelige, både med tanke på næringsinnhold og smak. Denne suppen gir en supersunn hverdagsmiddag som gjerne kan lages i store porsjoner og fryses ned. Nedfrosne gryter og supper gir lettvinte, sunne lunsjer eller middager for travle dager.



Oppskrift

4 porsjoner:

  • 3 kyllingfileter

  • 1/3 hodekål

  • 2 gulrøtter

  • 1 pastinakk

  • 2 skiver kålrot

  • 1 gul løk

  • 1/2 purre

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 chili

  • 3 skiver ingefær

  • 1 liter vann

  • 1 grønnsaksbuljong

  • 1 boks hermetiske tomater

  • Rapsolje til steking

  • En håndfull persille


Fremgangsmåte

Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingfiletene 2-3 minutter på hver side. Legg de så over i en stor kjele sammen med vann og buljong. Kok opp og la det putre i 30 minutter. Ta så ut kyllingen og skjær i små biter. Kutt opp alle grønnsakene i små terninger og tilsett i kjelen med buljong og kylling (unntatt purre). Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær, samt hakkede tomater. La koke i 5-10 minutter til grønnsakene begynner å bli møre. Tilsett så purre og la koke i noen minutter til.


Topp med fersk persille. Serveres med brød eller rundstykker.




bottom of page