Når det er kaldt og mørkt ute, frister det ekstra med varmende supper. Supper kan varieres i det uendelige, både med tanke på næringsinnhold og smak. Denne suppen gir en supersunn hverdagsmiddag som gjerne kan lages i store porsjoner og fryses ned. Nedfrosne gryter og supper gir lettvinte, sunne lunsjer eller middager for travle dager.
Oppskrift
4 porsjoner:
3 kyllingfileter
1/3 hodekål
2 gulrøtter
1 pastinakk
2 skiver kålrot
1 gul løk
1/2 purre
3 fedd hvitløk
1 chili
3 skiver ingefær
1 liter vann
1 grønnsaksbuljong
1 boks hermetiske tomater
Rapsolje til steking
En håndfull persille
Fremgangsmåte
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingfiletene 2-3 minutter på hver side. Legg de så over i en stor kjele sammen med vann og buljong. Kok opp og la det putre i 30 minutter. Ta så ut kyllingen og skjær i små biter. Kutt opp alle grønnsakene i små terninger og tilsett i kjelen med buljong og kylling (unntatt purre). Tilsett finhakket chili, hvitløk og ingefær, samt hakkede tomater. La koke i 5-10 minutter til grønnsakene begynner å bli møre. Tilsett så purre og la koke i noen minutter til.
Topp med fersk persille. Serveres med brød eller rundstykker.
Comments