top of page

Grønnsaksuppe med byggryn

Denne suppen er en perfekt varmende middag med masse gode smaker, samtidig som den gir et skikkelig bra påfyll av nyttige næringsstoffer. Med denne middagen kan det være litt lettere å nå målet om "5 om dagen" med et utvalg gode grønnsaker. Rotgrønnsakene og byggryn bidrar begge med karbohydrater og fiber som gjør suppen mettende. Samtidig er kylling en proteinrik matvare som også vil bidra til at dette suppemåltidet gir tilstrekkelig metthet.


Suppen er perfekt å fryse ned i porsjoner slik at man har en deilig varmlunsj eller rask middag for travle dager.


Oppskrift

4-5 porsjoner:

  • 3 kyllingfileter

  • 2 gulrøtter

  • 2 pastinakk

  • 1 gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 chilli

  • 3 vårløk

  • 1 liter vann

  • 1 grønnsaksbuljong

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 dl byggryn


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i strimler og stek på middels høy varme i noen minutter, mens du rører slik at kyllingen blir jevnt stekt på utsiden. Kyllingen skal ikke bli gjennomstekt. Kok opp vann med buljong og tilsett kyllingen. La putre på lav varme i 20 minutter.


I mens kyllingen koker kan du gjøre klart grønnsakene. Skjær gulrøtter og pastinakk i terninger. Hakk løk og finhakk hvitløk og chili. Vårløken skjæres i tynne skiver.


Etter at kyllingen har småkokt i 20 minutter kan du tilsette byggryn og la putre videre i 10 minutter. Tilsett så oppkuttede grønnsaker og hermetiske tomater (alt unntatt vårløk). La koke i 5 minutter. Tilsett til sist vårløk og la koke videre i noen få minutter til. Så er suppen klar for servering. For å sjekke om rotgrønnsakene er passe kokt kan du teste med å stikke en spiss kniv i, for å kjenne hvor møre de er.


Server gjerne grovt brød til.



Comments


bottom of page