Guacamole

Et must til tacoen og en favoritt på brødskiva. Guacamole smaker superdigg og er full av gode næringsstoffer.


Avocadoen er en type frukt, men skiller seg fra andre frukter med er høyt innhold av fett. Det er hovedsakelig umettet fett, som ofte omtales som "det sunne fettet". Et høyere inntak av umettet fett, på bekostning av mettet fett, kan påvirke kolesterolnivåene i blodet og dermed redusere risiko for hjerte- og karsykdommer. Avocado bidrar også med vitamin E som virker som en antioksidant i kroppen, folat som blant annet bidrar til normal celledeling og kalium som er gunstig for blodtrykket.


Oppskrift

Til 2 personer:

  • 1 stor moden avocado

  • 1 stort fedd hvitløk

  • 1/3 chili, finhakket

  • Saften av 1/2 lime

  • Litt pepper og salt

Eventuelt:

  • 1 håndfull koriander

  • 5 cherrytomater, finhakket

  • 1/4 rødløk, finhakket


Fremgangsmåte

Del avocadoen i 2 og fjern steinen. Skrap avocadokjøttet ut av skallet og mos avocadoen med gaffel eller stavmikser ut fra hvor glatt du vil ha guacamolen. Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen. Smak til med lime og pepper. Lag den gjerne litt i god tid slik at den får stå seg, da blir smakene enda bedre.

Den blir ekstra god med oppkuttede cherrytomater og finhakket løk for å gjøre den litt mer "chunky". Prikken over i-en er å tilsette litt fersk koriander.

© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring