top of page

Havre- og mandelkjeks

Kjeks man får kjøpt i butikk er ofte full av sukker og gir lite næringsstoffer, men kjeks kan være fin turmat eller et passe mellommåltid. Lager du kjeks fra bunnen har du kontroll på ingrediensene.



Disse kjeksene får sødme fra dadler. Dadler inneholder en del sukker, men gir også kostfiber og mineralene kobber og kalium. Havre bidrar med fiber og langsomme karbohydrater slik at blodsukkeret ikke stiger for raskt, og gir energi som varer lenge. Mandler bidrar med en god og rund smak, samtidig som det gir deg det sunne umettede fettet og proteiner.


Lag de helt enkle eller tilsett litt mørk sjokolade eller rosiner.


Havre- og mandelkjeks

Ca. 16 kjeks:


  • 20 dadler

  • 2 dl mandler

  • 2 dl havregryn lettkokte

  • 1 ts kanel

  • 1/2 ts kardemomme

  • 1 krm salt

  • Eventuelt 6 ruter mørk sjokolade (hakket), 1 håndfull rosiner.



Miks dadler og mandler i en blender eller med stavmikser til en masse. Det kan godt være noen mandelbiter i massen. Bland inn resten av ingrediensene. Det synes jeg er lettest å gjøre i en bakebolle for hånd. Hvis deigen blir litt for klissete kan du tilsette litt mer havregryn.


Form små kjeks, ca ½ cm tykke, og fordel utover et bakebrett.

Stek på 180 grader i 10 minutter.

bottom of page