Hjemmelagede asiatiske fiskekaker

Jeg opplever at mange synes det er utfordrende å spise nok fisk, og derfor synes jeg det er ekstra motiverende å dele gode fiskeoppskrifter for å gjøre det litt lettere. Denne oppskriften er en av mine favorittmåter å tilberede spise torsk på, og jeg håper den kan bli en favoritt hos deg også!


Her får du relativt enkle hjemmelagede fiskekaker med asiatiske smaker, servert med ris og grønnsakswok. Det hele toppes med en forenklet ponzusaus.



Å spise nok fisk er gunstig av flere grunner, og torsk er særlig gunstig fordi det har et høyt innhold av jod, noe mange inntar for lite av. I tillegg er fisk en god kilde til protein, vitamin B12 og selen. Et økt inntak av fisk vil også kunne gå på bekostning av andre matvarer som vi bør spise mindre av, slik som rødt kjøtt, og dermed gi ekstra god effekt.


Oppskrift

Til 3 porsjoner:

  • 400 g torsk

  • 2 ss potetmel

  • 1 egg

  • 1 fedd hvitløk

  • ½ rød chili

  • 1/2 ss finhakket fersk ingefær (uten skall)

  • 1 håndfull fersk koriander

  • En klype salt og pepper

Tilbehør:

  • 150-200 g byggryn eller annen ris

  • 2 gulrøtter

  • 300 g hodekål

  • 100 g aspargesbønner

  • 1/2 rødløk

Forenklet ponzusaus:

  • 1 dl soyasaus

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss finhakket fersk ingefær (uten skall)

  • ½ chili (avhengig av hvor sterkt du liker maten)


Fremgangsmåte

Begynn med å lage ponzusausen ved å finhakke hvitløk, ingefær og chili, og bland i en skål med i soyasausen. Denne kan også lages kvelden i forveien og holder seg flere dager i kjøleskapet.


Sett på risen slik at den kan koke mens du lager alt det andre (med mindre det er hurtigris). Lag fiskekakene ved å finhakke torsken. Finhakk også hvitløk, chili og ingefær. Fisken, hvitløk, chili og ingefær blandes med potetmel, egg, korianderblader og krydder i en bolle. Rør godt rundt med en skje. Varm en stekepanne på middels til høy varme. Form fiskekaker direkte i stekepannen – passe store til 6 stk. Jeg bruker to spiseskjeer for å legge fiskekakedeigen "til rette" i stekepannen. Stekes i ca. 2 minutter på hver side – til de blir gyldne.


Kutt gulrøtter i staver, hodekål i strimler, rødløk i skiver og del aspargesbønner i to. Wok alle grønnsakene i ca. 5 minutter på høy varme. Grønnsakene kan selvfølgelig tilpasses det du har tilgjengelig.



© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring