top of page

Hjemmelaget granola

Det finnes et hav av frokostblandinger, müsli og granola i matbutikken, men mange av de inneholder store mengder sukker. Denne oppskriften har litt sødme fra banan, er rik på fiber fra havre og sunne fettsyrer fra frø og nøtter.


Denne granolaen gir deg langsomme karbohydrater som betyr at blodsukkeret øker sakte etter måltidet og ikke skyter i været slik som etter inntak av raske karbohydrater (eks. sukker, loff). Dette er fordi det tar lengre tid for mage og tarmkanalen å bearbeide langsomme karbohydrater, og derfor tas det også saktere opp i blodstrømmen. En gunstig blodsukkerstigning er bra for å holde energinivået jevnt mellom måltider, opprettholde god konsentrasjon og for å forebygge diabetes type-II. Havren som er hovedingrediensen gir deg godt med fiber som gjør at du holder deg mett lenger, og bidrar til en bedre fordøyelse. Umettet fett som du blant annet får fra frø og nøtter, er det vi gjerne omtaler som "det sunne fettet", fordi det virker positivt inn på hjerte- og karhelsen vår.

Denne granolaen er supergod samtidig som den bidrar med masse nyttige næringsstoffer.

Ingredienser:

Tørt:

6 dl havregryn

1 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

2 never hakkede valnøtter og mandler


Fukt:

1 moden banan

2 eggehvitter

1/2 ts kardemomme, 1/2 ts kanelFremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader

  • Bland det fuktige med stavmikser til en helt jevn masse.

  • Bland det tørre i en bolle og rør deretter inn den fuktige massen.

  • Dekk ett stekebrett med bakepapir og fordel massen jevnt utover. Stek på 180 grader i 15 minutter. Ta brettet ut og rør litt rundt. Stek 5-10 minutter til. Det kan være lurt å passe på litt første gang du lager oppskriften da steketid kan avhenge av stekeovnen din.


Serves med melk, syrnet melk eller yoghurt. Gjerne toppet med bær. Har du det travelt på morgenen kan frokosten lett tas med.Granolaen oppbevares i et lufttett glass/boks og er holdbar i ca. en måned.

Commentaires


bottom of page