Vil du heve tacokvelden noen hakk? Prøv å lage tortillalefsene fra bunnen av. Rykende ferske tortillalefser gir en bedre smaksopplevelse, i tillegg til at man kan kontrollere innholdet.
Denne oppskriften gir tortillalefser som er halvgrove, med sunne fettsyrer fra rapsolje og med lite salt og uten tilsatt sukker. Dette gjør tortillalefsene til et veldig godt valg, både med tanke på smaken og innholdet.
Oppskrift
Ca.12 små eller 7-8 store
3 dl sammalt hvetemel finmalt
1 dl sammalt rugmel finmalt
2 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ss rapsolje
2 dl vann
Fremgangsmåte
Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett deretter vann og olje. Bland til en deig i kjøkkenmaskin eller bland godt for hånd.
Del deigen i emner etter hvor store og antallet du ønsker. Strø mel på benken og rull hvert emne til en bolle. Kjevle til en så tynn lefse som mulig.
Stekes i tørr stekepanne på høy varme i 1-2 min på hver side.
Comments