Kesamlapper

Kesamlapper som minner om amerikanske pannekaker. De er luftige, søte og gode og med masse nyttig påfyll til kroppen.


Pannekakene er rike på proteiner fra både kesam og egg. De er også grove med mesteparten grovt mel. Kombinasjonen av proteiner og fiber gjør at lappene er perfekt mettende!


Lappene hever med både bakepulver og natron, og blir derfor ekstra luftig. Natron må brukes i oppskrifter med syrlige ingredienser, slik som kesam i dette tilfellet.



Oppskrift

Til ca. 10-15 stk:

  • 3 dl mager vaniljekesam

  • 3 egg

  • 1,5 dl sammalt hvetemel finmalt

  • 0,5 dl siktet hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 0,5 ts natron

  • 1 ss sukker/sukrin

  • 1 ts vaniljesukker*


Fremgangsmåte

Rør først vaniljekesam og egg med en visp til en jevn masse, og tilsett så de tørre ingrediensene. Visp sammen ingrediensene til en klumpfri røre. For en søtere variant legger du til 1 ts vaniljesukker, men de blir søte og gode uten også. Røren skal være ganske tykk slik at den ikke flyter utover i stekepannen.


Varm en stekepanne til middels mot høy varme og stek de gyldne på hver side. Snu lappene når du ser at kanten begynner å bli litt stekt og det bobler bra i overflaten.


Serveres med bær sammen med mager vaniljekesam, cottage cheese eller lettrømme.


Kesamlappene ble en skikkelig vinner på fjelltur i sommer, og kan absolutt anbefales som turmat også!