top of page

Kjeks med kanel og rosiner

Kjeks er perfekt å ha med på tur og utflukter, eller rett og slett nyte til kaffen. Mange av kjeksene man får kjøpt på butikken inneholder ofte mye sukker og fett, samt lite næringsstoffer. Lager du derimot kjeksene selv, kan du få skikkelig god smak, men også nyttig påfyll.


I denne oppskriften får du kjeks som er søtet med dadler og rosiner, samt med innhold av sunne fettsyrer fra nøtter. I tillegg gir de bra med fiber og langsomme karbohydrater fra havre. Kombinasjonen av disse ingrediensene gir påfyll med energi som varer en god stund, samt flere nyttige næringsstoffer.


Også smaker de bare utrolig godt!



Oppskrift

9-11 stk:

  • 20 dadler (uten stein)

  • 1,5 ss nøttesmør (f.eks. peanøttsmør)

  • 1,5 dl havregryn, lettkokte

  • 1 dl havremel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts kanel

  • 2 håndfull rosiner


Fremgangsmåte

Rens dadlene for stein og bland sammen med nøttesmør (jeg brukte peanøttsmør). Bruk en stavmikser og bland dette til en jevn masse. Bland havregryn, havremel, bakepulver og kanel i en bolle og tilsett det tørre til den våte massen. Bruk stavmikseren, eventuelt en sleiv, for å blande dette sammen. Del deigen i passe store emner, 9-11 stk. Disse skal så rulles til boller og klemmes flate. Når du ruller de til boller blander du inn 3-4 rosiner per kjeks, før du klemmer de flate.


Fordel kjeksene på et bakebrett og stek på 180 grader i 10 minutter. De skal være gylne, så kanskje trenger de noen få minutter ekstra.



bottom of page