Kokosmakroner uten sukker

Kokosmakroner er en av mine julefavoritter, så denne oppskriften må bare deles. Sprø makroner med vinnerkombinasjonen; kokos og mørk sjokolade.


I denne oppskriften er sukker byttet ut med sukrinmelis, som gir småkakene en mindre belastning på blodsukkeret. Kokosmasse inneholder en god del fiber, noe som også er positivt for blodsukkerreguleringen. Disse passer dermed særlig godt om du, eller noen du deler julen med, har diabetes eller av andre årsaker passer litt ekstra på blodsukkeret.



Oppskrift

Til 10 stk:

  • 3 dl kokosmasse

  • 2 eggehviter

  • 1 dl sukrinmelis

  • 50 g finhakket mørk sjokolade


Fremgangsmåte

Begynn med å skille ut eggehvitene. Pisk eggehvitene til de skummer og tilsett deretter sukrinmelis. Stivpiks eggehvitene og sukrinmelisen - det skal være mulig å vende bollen på hodet uten at massen faller ut. Vend så inn kokosmasse og finhakket mørk sjokolade med en slikkepott. Bruk en spiseskje og form til passe store makroner på et stekebrett kledd med bakepapir.


Stekes på 180 grader i ca. 8-10 minutter.