Laks med nudler og asiatisk saus

Laks har utrolig mange bruksområder, og passer med mange ulike tilbehør. Denne oppskriften gir deg en asiatisk vri på laksemiddagen, noe som kan skape litt variasjon i hverdagsmiddagene og kanskje utfordre smaksløkene litt.


Er nudler sunt da?

For mange er nudler assosiert med noe som ikke er så næringsrikt, men slikt trenger det absolutt ikke å være. Det finnes fullkornsnudler på markedet, som absolutt bidrar med nyttige næringsstoffer. Fullkornsnudler består av sammalt hvetemel (grovt mel) og siktet hvetemel, akkurat slik som fullkornspasta. I fullkornsnudlene er det minst 80 % sammalt hvetemel, og dermed kan nudler være en god kilde til fiber og langsomme karbohydrater. Avhengig av hvilke type man kjøper, og dermed variasjon i mengde sammalt og siktet hvetemel (grovt og fint mel), er fullkornsnudler og fullkornspasta sammenliknbare produkter.




Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 250 g laks

  • 125-150 g fullkornsnudler, tørr

  • 100 g brokkolini

  • 100 g aspargesbønner

  • Sesamfrø og koriander*


Astiatisk saus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss rød chili, finhakket

  • 1 ss fersk ingefær, finhakket

*sesamfrø og koriander kan droppes for en enklere variant.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Lag den asiatiske sausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en skål. Legg laksen i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Sett laksen inn i ovnen når den har blitt 200 grader, og stek i ca. 10-12 minutter (avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker den). Samtidig som laksen står i ovnen koker du nudler som anvist på pakken og woker aspargesbønner og brokkolini i en panne.


Server nudler med grønnsaker og laks - topp det hele med asiatisk saus. Om ønskelig kan du også toppe med sesamfrø og koriander.



© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring