Laks har utrolig mange bruksområder, og passer med mange ulike tilbehør. Denne oppskriften gir deg en asiatisk vri på laksemiddagen, noe som kan skape litt variasjon i hverdagsmiddagene og kanskje utfordre smaksløkene litt.
Er nudler sunt da?
For mange er nudler assosiert med noe som ikke er så næringsrikt, men slikt trenger det absolutt ikke å være. Det finnes fullkornsnudler på markedet, som absolutt bidrar med nyttige næringsstoffer. Fullkornsnudler består av sammalt hvetemel (grovt mel) og siktet hvetemel, akkurat slik som fullkornspasta. I fullkornsnudlene er det minst 80 % sammalt hvetemel, og dermed kan nudler være en god kilde til fiber og langsomme karbohydrater. Avhengig av hvilke type man kjøper, og dermed variasjon i mengde sammalt og siktet hvetemel (grovt og fint mel), er fullkornsnudler og fullkornspasta sammenliknbare produkter.
Oppskrift
Til 2 porsjoner:
250 g laks
125-150 g fullkornsnudler, tørr
100 g brokkolini
100 g aspargesbønner
Sesamfrø og koriander*
Astiatisk saus
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1 ss rød chili, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
*sesamfrø og koriander kan droppes for en enklere variant.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader. Lag den asiatiske sausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en skål. Legg laksen i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Sett laksen inn i ovnen når den har blitt 200 grader, og stek i ca. 10-12 minutter (avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker den). Samtidig som laksen står i ovnen koker du nudler som anvist på pakken og woker aspargesbønner og brokkolini i en panne.
Server nudler med grønnsaker og laks - topp det hele med asiatisk saus. Om ønskelig kan du også toppe med sesamfrø og koriander.
Comments