top of page

Laks med nudler og asiatisk saus

  • Astrid P
  • 16. sep. 2020
  • 1 min lesing

Laks har utrolig mange bruksområder, og passer med mange ulike tilbehør. Denne oppskriften gir deg en asiatisk vri på laksemiddagen, noe som kan skape litt variasjon i hverdagsmiddagene og kanskje utfordre smaksløkene litt.


Er nudler sunt da?

For mange er nudler assosiert med noe som ikke er så næringsrikt, men slikt trenger det absolutt ikke å være. Det finnes fullkornsnudler på markedet, som absolutt bidrar med nyttige næringsstoffer. Fullkornsnudler består av sammalt hvetemel (grovt mel) og siktet hvetemel, akkurat slik som fullkornspasta. I fullkornsnudlene er det minst 80 % sammalt hvetemel, og dermed kan nudler være en god kilde til fiber og langsomme karbohydrater. Avhengig av hvilke type man kjøper, og dermed variasjon i mengde sammalt og siktet hvetemel (grovt og fint mel), er fullkornsnudler og fullkornspasta sammenliknbare produkter.




Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 250 g laks

  • 125-150 g fullkornsnudler, tørr

  • 100 g brokkolini

  • 100 g aspargesbønner

  • Sesamfrø og koriander*


Astiatisk saus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss oystersaus

  • 1 ss rød chili, finhakket

  • 1 ss fersk ingefær, finhakket

*sesamfrø og koriander kan droppes for en enklere variant.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Lag den asiatiske sausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en skål. Legg laksen i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Sett laksen inn i ovnen når den har blitt 200 grader, og stek i ca. 10-12 minutter (avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker den). Samtidig som laksen står i ovnen koker du nudler som anvist på pakken og woker aspargesbønner og brokkolini i en panne.


Server nudler med grønnsaker og laks - topp det hele med asiatisk saus. Om ønskelig kan du også toppe med sesamfrø og koriander.



Comments


bottom of page