Matmuffins er en perfekt variasjon til brødskiver i matpakken, og passer veldig godt som smakfull turmat. De kan også gjøre "det lille ekstra" på helgefrokosten.
Muffinsene lages på cottage cheese og egg som gir masse protein, samt grovt mel som gir komplekse karbohydrater og bra med fiber. Kombinasjonene av protein og fiber gir god metthet som varer lenge. Oppskriften gir deg 2 forslag til skikkelig godt fyll, men det kan også varieres stort etter egen smak.
Oppskrift
Grunnoppskrift til ca.12 stk:
250 g cottage cheese
2 egg
1,5 dl havremel
1,5 dl sammalt hvetemel finmalt
2 ts bakepulver
Fyll:
1-2 håndfull revet ost, 1-2 håndfull skinkebiter og 2-3 finhakket vårløk
1 håndfull fetaost smuldret og 2 håndfull finhakket grønnkål
Fremgangsmåte
Rør sammen cottage cheese, egg og bakepulver til en jevn masse. Jeg liker å bruke stavmikser slik at det blir helt klumpfritt. Rør inn mel. Rør til sist inn ønsket fyll. Fordel med en skje i 12 muffinsformer. Stekes på 180 grader i 12-15 minutter.
Disse kan fint fryses, så det kan være lurt å lage dobbelt porsjon når du først er i gang.
コメント