Middagspai med ost og skinke

En klassisk pai som gir et skikkelig godt, fargerikt og næringsrikt måltid, som lett kan tilpasses slik at den treffer smaken til alle i familien.


Bunnen er mager og grov, og gir bra med komplekse karbohydrater og fiber. Sammen med et skikkelig proteinrikt fyll, gir denne paien masse gode næringsstoffer og ikke minst metthet som varer.


Serveres alene eller med en frisk salat på siden.



Oppskrift

Paibunn:

  • 1,5 dl havremel

  • 1,5 dl sammalt hvetemel

  • 1/2 boks mager kesam

  • 1,5 ss margarin

  • 1 klype salt


Paifyll:

  • 50 g ost

  • 50 g kokt skinke

  • 3 vårløk

  • 10 cherrytomater


Eggeblanding:

  • 5 egg

  • 1 dl lettmelk

  • litt salt, pepper

  • krydder etter ønske: timian, oregano og/eller basilikum


Fremgangsmåte

Begynn med bunnen. Bland alle ingrediensene i en bolle og kna med hendene til en jevn deig. Deigen skal være fast, men blir det for lite væske kan den justeres med noen spiseskjeer vann. Smør en ildfast form med rapsolje eller margarin og trykk deigen ut i formen (30x20 cm eller tilsvarende). Prikk bunnen lett med en gaffel. Forstek bunnen midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.


I mens paibunnen stekes kan fyllet gjøres klart. Skjær vårløk i skiver, del tomatene i to, rasp osten og skjær kokt skinke i biter.


Egg, melk og krydder piskes sammen i en bolle.


La paibunnen avkjøles 5-10 minutter etter den er tatt ut av ovnen. Fordel så kokt skinke, ost, vårløk og cherrytomater jevnt i bunnen og hell over eggeblandingen.


Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter.