top of page

Müslibarer med sjokoladelokk

Müslibar er perfekt som energipåfyll på tur, mellommåltid eller et sunnere alternativ når søtsuget melder seg. Disse gir deg mye fiber, proteiner og umettede, sunne fettsyrer - en nyttig sammensetning for et energipåfyll og mellommåltid! De gir også noe raske karbohydrater som kan være ekstra gunstig når man er eller har vært i aktivitet.


Sjokoladelokket hever absolutt smaken og bidrar til at baren sitter enda bedre sammen, men müslibarene kan helt fint lages uten også.



Oppskrift

10 stk:

  • 2 ss rapsolje

  • 2 ss honning

  • 1 ss peanøttsmør

  • 1 egg

  • 10 dadler

  • 1 dl mandler

  • 25 pistasjnøtter/cashewnøtter

  • 1 dl frøblanding (solsikkefrø, linfrø)

  • 1 dl rosiner

  • 3 dl havregryn, store

  • 25 g mørk sjokolade (70 %)


Fremgangsmåte

Rens dadlene for stein. Bland dadler, rapsolje, honning, egg og peanøttsmør i en bolle og kjør til en jevn masse med stavmikser. Hakk mandler, pistasjnøtter og solsikkekjerner, og tilsett til det våte sammen med linfrø, rosiner og havregryn. Bland alt sammen godt. Det er lettest å gjøre dette med hendene.


Kle en ildfast form med bakepapir og press blandingen ned i formen. Bruk en gaffel for å få presset blandingen skikkelig sammen.


Stekes på 175 grader i 10-15 minutter. La avkjøles og skjær i passe store barer.


Smelt mørk sjokolade i vannbad og dypp barene i sjokolade.


Massen trykkes ned i en ildfastform bekledd med bakepapir.

bottom of page