top of page

Müslirundstykker

Müslirundstykker fikk jeg øynene opp for på Åpent bakeri, deres smaker himmelsk. Nå har jeg prøvd meg frem til egen oppskrift, og er veldig fornøyd med resultatet.


Müslirundstykker er grove rundstykker med frø, nøtter og tørket frukt, noe som gjør rundstykkene litt mer spennende. De kan heve en ellers litt kjedelig matpakke på skole og jobb, eller være perfekt turmat.


På brødskalaen vil disse rundstykkene ha 4 skraverte områder, tilsvarende ekstra grovt. At baksten er grov betyr at den inneholder mer næringsstoffer, samt mye fiber. Det gir økt grad av metthet og er gunstig for fordøyelsen. I tillegg vil nøttene gi sunne fettsyrer som er bra for hjertehelsen vår. Tørket frukt bidrar med god sødme, men inneholder også vitaminer, mineraler og antioksidanter.


Skikkelig nyttige rundstykker, rett og slett.

Oppskrift

Til 10-13 stk:

  • 5 dl vann

  • 25 g fersk gjær

  • 2 ss rapsolje

  • 1/2 ts salt

  • 7 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl solsikkefrø

  • 1 dl rosiner

  • 1 dl tranebær

  • 1 dl hasselnøttkjerner, hakket

  • 1 dl valnøttkjerner, hakket


Fremgangsmåte

Bland ut gjæren i fingervarmt vann, tilsett rapsolje. Tilsett så sammalt hvetemel, siktet hvetemel og havregryn og elt i noen minutter. Imens kan du hakke nøttene. Tilsett så rosiner, tranebær, solsikkefrø og hakkede nøtter til deigen og elt i ytterligere 5 minutter. Deigen skal være litt klissete.

Du kan bytte ut rosiner og tranebær med andre typer tørket frukt etter ønske, for eksempel tørket aprikos, svisker, dadler eller mango. Nøttene kan du også bytte ut, for eksempel med mandler, cashewnøtter eller pistasjnøtter.

La deigen heve i ca. 1 time i lun temperatur. Del deigen i like store emner. Form til rundstykker. La etterheve på stekebrett i 30 minutter. Stekes på 200 grader i 13-15 minutter.


Disse passer utrolig godt med rørte bær, ost og brie. Ellers er de også gode "som de er".



bottom of page