top of page

Nøtteroser

Nøtteroser er en perfekt liten søtsak til julen. Smaken av stekte hasselnøtter er bare helt nydelig, og med sitt innhold av hovedsakelig nøtter er også næringsinnholdet veldig fornuftig. I denne oppskriften er det sukrinmelis (sukkererstatning) istedenfor melis for en mer blodsukkervennlig variant, men de kan også lages med helt vanlig melis om du heller ønsker det.Nøtterosene er med sitt innhold veldig praktiske fordi de både er litt mer diabetesvennlige og glutenfri. Om du, eller noen som kommer på besøk, er allergisk mot hasselnøtter, kan du bytte ut hasselnøttene med mandler - så blir det mandelroser.


Oppskrift

30-35 stk:

  • 2 dl (ca.100 g) hasselnøtter

  • 1 dl (ca.60 g) mandler

  • 1,5 dl (90 g) sukrinmelis

  • 2 eggehviter


Fremgangsmåte

Finmal hasselnøtter og mandler i en blender og hell det i en bakebolle. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukrinmelis underveis. Eggehvitene skal være så stive at du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut. Bruk en slikkepott og vend inn de stive eggehvitene med de malte nøttene.


Bruk en sprøytepose for å forme fine roser. Pass på at du velger en sprøyte med stor nok åpning. Sprøyt ut ca. 30 nøtteroser passe, små munnfuller på et bakebrett. Pass på at det er litt mellomrom så de ikke sklir over i hverandre. Pynt med en hasselnøtt i hver nøtterose.


Stekes på 180 grader over og undervarme i 12-15 minutter – til de er blitt litt gylne i fargen. La avkjøles.


Om du ønsker kan de dyppes i mørk sjokolade når de er avkjølt. Smelt da mørk sjokolade i et vannbad og dypp bunnen av nøtterosene i sjokoladen og la tørke med sjokoladetrekket opp. La hvile på et kjølig sted til sjokoladen er hel stiv. Oppbevar i en kakeboks. Hvis nøtterosene har sjokoladetrekk bør de oppbevares på et kjølig sted eller i kjøleskap.


De kan også fryses - og tiner raskt når de legges ut på et fat i romtemperatur (ca. 10 minutter).Commentaires


bottom of page