top of page

Påskemarsipan

Det bugner av påskemarsipan i butikkene, men visste du at det er superenkelt å lage selv? Da har du også mer kontroll på innholdet, og smaken blir helt himmelsk!


I denne oppskriften får du marsipan laget med kun 2 ingredienser; mandler og dadler. Marsipanen blir litt mørkere på grunn av dadlene og fordi mandlene ikke er skoldet. Du kan velge å skolde mandlene for en lysere variant. Dadlene bidrar med god sødme slik at det ikke er behov for annet tilsatt sukker.Velger du denne hjemmelagede marsipanen fremfor butikkjøpt får du omtrent like mye energi, men sukkerinnholdet er over 30 % lavere i den hjemmelagede, fiberinnholdet er 3 ganger høyere og du får et høyere innhold mikronæringsstoffer, slik som kalium, folat, sink og vitamin E.


Skikkelig digg smak og masse nyttig næring på kjøpet

Oppskrift

Til 20-25 kuler:

  • 200 g (3 dl) mandler

  • 100 g (8-10 stk) ferske dadler

  • 40 g mørk sjokolade, helst 70 %


Fremgangsmåte

Mal mandlene i en blender til de er finmalt. Rens dadlene for stein og tilsett til de finmalte mandlene. Hvis dadlene dine har tørket litt ut, kan det være lurt å bløtlegge de i kokende vann i 10 minutter. Hell så av bløtleggingsvannet og tilsett til mandlene. Bruk blender eller stavmikser for å mose mandlene og dadlene videre. Kjøres til en jevn masse. Den skal være såpass klissete at du kan forme små kuler av den. Om massen blir for tørr kan du tilsette noen spiseskjeer vann.


Form til små kuler.


Smelt sjokolade i vannbad. Dypp marsipanen i smeltet sjokolade og pynt etter ønske.Comments


bottom of page