top of page

Perfekt (og litt grov) pizzabunn

Pizza er en storfavoritt hos de fleste. Det kan varieres i det uendelige, og de fleste finner en type de liker. Sunnheten innen for pizza varierer også stort. De typiske amerikanske pizzaene med tykkere bunn og ekstra ost kan fort bidra med litt vel mye energi og lite næringsstoffer. Det er også et stort utvalg av frossenpizza som heller ikke gir det store av næringsstoffer (men som selvfølgelig er innenfor å spise i ny og ned).


Velger du derimot å lage pizzaen fra bunnen av, med litt smartere ingredienser får du en særdeles smakfull middag som også gir deg nyttige næringsstoffer.


Litt grov pizza med hvit saus av lett creme fraiche, toppet med rødløk, asparges, revet ost, cherrytomater og timian.

Denne perfekte pizzabunnen er nøye testet ut, og er det perfekte kompromiss mellom sunnhet og smak. Den er halvgrov og bidrar derfor med mer fiber og næringsstoffer, uten at det påvirker smaken i noe negativ grad. Sammen med en god pizzasaus, ulike smakfulle grønnsaker og ost blir det en perfekt middag. For en sunnere variant kan du bruke lettere type ost, da kan det være lurt å blande inn litt "vanlig ost" for bedre smelting. Server pizzaen med en salat så blir middagen også en god hverdagsmiddag.Halvgrov pizzabunn

Til 2 tynne italienske pizzaer:

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 2 dl sammalt fint hvetemel

  • 1/3 pakke tørrgjær

  • 1 krm salt

  • 1 ss rapsolje

  • 2 dl lunken vann


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la elte i 10 minutter. La heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Kjevle så ut til 2 store, tynne pizzabunner og topp med ønskelig fyll.


Hvis du har pizzastein: forvarm pizzastein opp til 250-300 grader i 30 min (så varm ovn du har). Stekes ca. 6 minutter.


Hvis du ikke har pizzastein: forvarm oven på 250 grader og stek på varmluft i 6-10 minutter.


En stor favoritt her i huset er hvit pizzasaus, skiver av rødløk, forvellet asparges og revet ost. Toppes til sist med ovnsbakte cherrytomater og fersk timian.

コメント


bottom of page