Polarbrød kan være en fin variasjon til brødskiva, både i matpakken og som turmat. For en mer næringsrik variant, kan du prøve å lage de selv. Disse inneholder masse nyttig fiber både fra havre og hvete, noe som gir god metthet som varer.
De egner seg godt for fryseren, så porsjonen kan gjerne både dobles og triples når du først er i gang. En rask tur i brødristeren, så blir de som ferske.
Oppskrift
Til 8 stk:
2 dl havremel (havregryn kan males i blender)
2 dl sammalt hvetemel, finmalt
1,5 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
2 ss rapsolje
2-2,5 dl lettmelk*
*melk kan byttes ut med plantemelk, eventuelt vann
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Bland alle ingrediensene i en bolle, juster konsistensen med melken (begynn med 2 dl og spe på med 0,5 dl hvis nødvendig). Det skal være en håndterlig deig for å kjevle ut. Del deigen i 8 emner og rull de til boller. Kjevle så ut til polarbrød på størrelse med de du får kjøpt, og ca. 0,5 cm tykkelse. Prikk med en spisepinne e.l. Stekes på 200 grader i 6-8 min. Det er bedre å steke de litt kortere enn for lenge, da de kan bli litt tørre.
Serveres med ditt favorittpålegg.
Comments