Vafler er alltid en god ide, eller hva? Det slår i alle fall alltid an her i huset - både de søte og salte variantene. Denne oppskriften tilhører kategorien av "salte vafler" som kan toppes med alt av pålegg, og er et nydelig alternativ til brødskiva. Oppskriften kom til for å få brukt opp rester av kokte poteter - helt genialt å gjøre noe skikkelig digg ut av restemat!
Vaflene er laget med 75 % sammalt mel, som gjør at vaflene er grove. Det gir et bra innhold av fiber som er bra for fordøyelsen og gir metthet som varer lenger. I tillegg gir egg og melk bra med protein som også er gunstig for metthet, samt at det gir byggesteiner til musklene. Bruk vaflene som en perfekt variasjon til brødmåltid, til mer spennende matpakker eller som super turmat.

Oppskrift
Til 6 plater:
200 g kokte poteter uten skall
3 egg
2 dl lettmelk
1 ss rapsolje
1,5 dl sammalt hvetemel, finmalt
0,5 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
2 vårløk, finhakket
1 klype salt og pepper
Fremgangsmåte
Hvis du ikke har ferdigkokte poteter (f.eks.rester fra gårsdagens middag), start med å koke og avkjøle poteter. Kok opp slik at du står igjen med 200 g kokt potet uten skall. Skrell så de avkjølte potetene (trenger ikke å være helt avkjølt, men såpass at de ikke er ubehagelig varme å ta i). Rasp potetene.
Bland egg, mel, mel, bakepulver og litt salt og pepper i en bolle og visp godt. Tilsett så raspet potet og finhakket vårløk.
Varm et vaffeljern og stek røren til gylne potetvafler.
