Scones er en perfekt variasjon til brødmåltidene. De er enkle å lage, krever ikke hevetid og gir masse nyttige næringsstoffer. Cottage cheese bidrar med nyttige proteiner og sammen med hovedsakelig sammalt hvete er sconesene rike på komplekse karbohydrater og fiber. Skikkelig nyttig påfyll og nydelig smak!
De kan serveres med vanlig pålegg, eller toppet med syltetøy og lettrømme for en søtere variant.
Oppskrift
8-10 stk:
250 g cottage cheese
3 dl lettmelk
2 egg
2 ts bakepulver
2 klyper salt
2 dl siktet hvetemel
4-4,5 dl sammalt hvetemel finmalt (juster til passe konsistens)
Fremgangsmåte
Bland først cottage cheese (jeg brukte mager, men original passer like godt) og egg i en bakebolle og kjør til en jevn masse med stavmikser. Bland inn de andre ingrediensene og rør sammen til en deig med en sleiv eller slikkepott. Deigen skal være ganske klissete – som en skikkelig tykk grøt.
Bruk en spiseskje og form til passe store scones på en stekeplate med bakepapir.
Stekes på 250 grader i 10 minutter.
Comments