top of page

Sjokoladekuler

Sunnere sjokoladekonfekt med få ingredienser og lett fremgangsmåte - blir det bedre?

Lag de for en smakfull kos til kaffen, eller kanskje som julegave til noen du er glad i.


Sjokoladekulene får sødme og myk konsistens fra dadler, sunne fettsyrer fra mandler og fiber fra havregryn. De blir perfekt myke og søte. Samtidig vil de gi en større grad av metthetsfølelse enn annen konfekt, så det er litt lettere å ikke spise altfor mange.



Oppskrift

  • 15 stk (ca. 200 g) dadler uten stein

  • 2 håndfull mandler

  • 2 ss bakekakao

  • 2 dl lettkokte havregryn

  • Litt salt

  • 2 håndfull kokosmasse





Fremgangsmåte

Rens dadler for stein og bland sammen med mandler i en bolle. Kok opp vann og hell over dadlene og mandlene, bløtlegg i ca. 10 minutter. Hell av vannet. Bruk en stavmikser eller blender for å lage en jevn masse av dadlene og mandlene. Mål opp havregryn, bakekakao og litt salt. Bland inn de tørre ingrediensene i daddel- og mandelmosen. Lag passe store kuler. Rull kulene i kokosmasse, eller noe annet etter ønske. Oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.

ความคิดเห็น


bottom of page