top of page

Smakfull og saftig brownie (med bønner)

Ja, du leste riktig. Dette er oppskriften på en nydelig brownie der kidneybønner faktisk er hovedingrediensen! Ikke la deg skremme, for smaken er faktisk like god (!) som tradisjonelle brownieoppskrifter.


Denne har jeg servert uten å avsløre ingrediensene før kaken er spist opp, og den har blitt mer enn godkjent!Fordelen med bønner er at det gir en skikkelig saftig kake, men også påfyll av masse nyttige næringsstoffer slik som fiber og proteiner. Med sammensatt næringsinnhold gir kaken en bedre blodsukkerregulering enn "tradisjonelle" kaker. Det vil si at blodsukkeret ikke stiger like raskt og mye, noe som vil være en fordel for diabetikere, eller andre som bør ta ekstra hensyn til blodsukkeret.


En annen stor fordel med kaken er at den er gluten- og melkefri (hvis du velger melkefri sjokolade), hvis du skal servere den til gjester som er allergisk mot dette.


Oppskrift

  • 2 bokser kidneybønner

  • 15 dadler, ferske

  • 3 ss bakekakao

  • 2 egg

  • En klype salt

  • 50 g hakket mørk sjokolade (helst over 70 %)

Fremgangsmåte

Skyll bønnene godt i vann. Rens dadlene for stein. Bland kidneybønner, dadler, kakao og egg i en bakebolle og kjør til en helt jevn masse med stavmikser eller i en foodprosessor. Rør inn hakket mørk sjokolade. Kle en ildfast form med bakepapir og hell røren oppi. Den bør være et ca. 2 cm tykk.


Stekes på 100 grader i ca. 45 minutter.

Personlig synes jeg faktisk den er best når den har stått natten over i kjøleskap. Da blir den ekstra fudgy.


Serveres med valnøtter eller friske bær.
Comments


bottom of page