Denne gryten er skikkelig varmende, fyldig og smakfull, og passer perfekt til kjølige og mørke kvelder. Gryten har en spennende kombinasjon av smaker; sødme fra søtpotet og kokosmelk, spicy smaker fra ingefær, curry paste og gurkemeie, syrlighet fra lime og salt fra peanøtter. Med andre ord en skikkelig digg gryte, som faktisk også er vegansk!
Oppskrift
Til 4 porsjoner:
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie
2 ss rød curry paste
4 dl vann
1/2 terning grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk (ca. 4 dl)
1 boks hermetiske finhakkede tomater (ca. 4 dl)
3 ss peanøttsmør
2 små eller 1 stor søtpotet
1 boks kikerter
Toppes med:
3 vårløk
1 lime
Koriander
1 dl salte peanøtter, hakket
Fremgangsmåte
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en kjele til medium varme og fres løk og hvitløk i en spiseskje rapsolje noen minutter. Tilsett så curry paste, gurkemeie og finhakket ingefær. Tilsett vann, buljongterning og hermetiske tomater, og kok opp. La putre i noen minutter. Skrell søtpotet og kutt i terninger. Tilsett søtpoteten og småkok i 10-15 minutter, til søtpoteten er mør. Tilsett så kokosmelk og peanøttsmør, og rør godt rundt. La gryten putre videre i 5 minutter og tilsett skylte kikerter på slutten av koketiden.
Ved servering toppes gryten med finkuttet vårløk, peanøtter, koriander og saften av lime.
Serveres med kokt ris eller nanbrød.
Comments