top of page

Søtpotetpannekaker

Pannekaker er supergodt og kan egne seg både til frokost, lunsj og middag. Det er en rett som passer for de aller fleste, og som ofte er en slager, særlig i småbarnsfamilier.

Pannekaker kan enkelt gjøres litt sunnere, uten at det merkes på smaken. Det er også relativt lett å lure inn litt grønnsaker.



Søtpoteten bidrar med sødme som gjør at det ikke er behov for å tilsette sukker i røren. Den gir også en veldig fin farge, som er knyttet til det høye innholdet av betakaroten, som er en antioksidant og forløper til vitamin A. Sammen med havre, sammalt mel og egg blir disse pannekakene et godt sammensatt måltid.


Oppskrift

Til ca 10 små pannekaker:

  • 1 stor søtpotet

  • 3 egg

  • 5 spiseskjeer havregryn, lettkokte

  • 3 ss sammalt hvetemel finmalt

  • 2 ss lettmelk

  • 1 ts bakepulver

  • 1 krm salt

  • ¼ ts kardemomme

  • ¼ ts kanel

  • Rapsolje/margarin til steking


Fremgangsmåte

Skrell og kutt opp søtpoteten i terninger. Kok til de er møre (ca. 5 min). Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser for å få en jevn masse (eventuelt en blender). La røren svelle i 5-10 minutter før steking. Konsistensen er tykkere enn vanlige pannekaker og formes til små, fine amerikanske pannekaker. Stek på middels-høy varme noen minutter på begge sider/til de har fått en gyllen farge.


Favorittopping hos meg er mager vaniljekesam med friske bær som blåbær og jordbær, eller oppskjært frukt som banan og mango. Det passer også veldig godt med salt pålegg, som hvitost.

bottom of page