top of page

Syltet rødløk

Syltet rødløk er perfekt tilbehør til grillsesongen. Det passer veldig godt på både pølser og hamburgere, men også for å friske opp en salat. Det trenger ikke bare brukes til grillmaten heller, for det passer i alt fra poke bowl, taco og til topping på brødskiva.


Det er også superenkelt å lage!


Oppskrift

Til ett stort glass:

  • 2 rødløk

  • 1 dl vann

  • 1 dl sukker

  • 1 dl eddik, klar 7 %

Fremgangsmåte

Kok opp vann, eddik og sukker. Skru ned varmen til like under kokepunktet og rør godt til alt sukkeret er løst opp. Sett kjelen til side.


Skjær rødløk i tynne skiver. Bruk et stort tett glass og fyll opp med rødløk, hell deretter over blandingen av eddik, vann og sukker. La stå og avkjøle seg på kjøkkenbenken før du setter det i kjøleskapet.


Rødløken blir god etter noen timer, men er aller best dagen etter. Holdbarheten er flere uker i et tett glass i kjøleskap.




コメント


bottom of page