top of page

Tacopai

Har du rester fra tacoen du trenger å bruke opp? Eller vil du prøve å variere den klassiske tacoen? Da er tacopai perfekt!


Paien er skikkelig digg på smak, men bidrar også med masse nyttig næring. Paibunnen er grov og bidrar med langsomme karbohydrater og masse nyttig fiber. Fyllet er rikt på proteiner fra både karbonadedeig, kidneybønner og egg. I fyllet er det også flere typer grønnsaker, slik at paien kan bidra bra til å nå "5 om dagen".


En skikkelig næringsrik rett som hele familien kommer til å digge!


Oppskrift

Til ca. 4 porsjoner:


Paibunn:

  • 1,5 dl havremel

  • 1,5 dl sammalt hvetemel

  • 1/3 boks mager kesam (ca. 100 g)

  • 1 ss margarin

  • ½ ts salt


Fyllet:

  • 150 gram karbonadedeig

  • 1 boks kidneybønner, avskylt

  • 1/2 pk tacokrydder

  • 1 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 rød paprika, hakket

  • 3 vårløk, hakket

  • 1 lime

  • 150 g lett creme fraiche

  • 2 egg

  • 75 g revet ost


Fremgangsmåte

Begynn med å lage paibunnen. Bland alle ingrediensene i en bolle og kna sammen til en jevn deig. Trykk den ut i en paifrom. Jeg brukte en form på 20x30 cm. Prikk bunnen med en gaffel og forstek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter. La bunnen avkjøle litt før du tilsetter fyllet.


Lag fyllet. Finhakk hvitløk og stek i 1 ss olje i en middels varm stekepanne. Stek i 1 minutt før du tilsetter karbonadedeigen. La steke til gjennomstekt. Bland inn tacokrydder og tilsett 0,25 dl vann, og la putre 1 minutt. Ta stekepannen av platen og tilsett avskylte kidneybønner og mais, hakket paprika og vårløk. Bland godt sammen.


Pisk sammen egg og cremefraiche og tilsett i fyllet. Rør om. Fordel blandingen i over paibunnen og dryss over revet ost.


Stekes på 180 grader i ca. 15 minutter – til den er gylden.

Serveres med lettrømme, salsa og salat. Skvis gjerne litt limesaft over det hele.



bottom of page