Torsk med soyasmør, søtpotetmos og grønn wok

Denne oppskriften gjør torskemiddagen til en sikker vinner. Spicy soyasmør setter prikken over i-en i denne retten, med den samme effekten som bacon - en salt umamismak som passer perfekt til hvit fisk.


Både smør og margarin egner seg til soyasmøret. Jeg har prøvd ut både Vita hjertego og meierismør - begge med suksess!


Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 300-400 g torsk

  • 1 stor søtpotet

  • 0,25 dl matfløte eller melk

  • 5 asparges

  • 1/2 gul løk

  • 100 g spinat

Soyasmør:

  • 2 ss smør/margarin

  • 4 ss soyasaus

  • 1 stort fedd hvitløk

  • 1-2 ts finhakket fersk chili


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Det kan være lurt å begynne med å skrelle og koke søtpoteten før du setter torsken i ovnen, da har du tid til å gjøre klar søtpotetmos, woke grønnsaker og lage soyasmør mens torsken steker.


Smør en ildfast form med litt rapsolje før du legger oppi torskefiletene. Krydre med litt salt og pepper. Torsken skal steke på 200 grader i ca. 15 minutter.


Søtpotetmosen lages på ca. 15 minutter. Begynn med å skrelle søtpoteten og kutt den i terninger som du legger i en kjele. Fyll kjelen med vann slik at alle søtpotetterningene er dekket. Kok opp og la koke til søtpoteten er mør, ca. 5-10 minutter. Kjenn med en skarp kniv. Hell av vannet og tilsett ca. 0,25 dl melk/fløte, litt salt og pepper. Kjør med en stavmikser til en jevn søtpotetmos.


Grønnsakene wokes. Kutt først aspargesen i 4 deler og løken i skiver. Varm en wokpanne med en halv spiseskje rapsolje. Wok asparges, løk og spinat i litt rapsolje


Soyasmøret lages på få minutter. Varm smøret/margarinen i en stekepanne på medium til høy varme. Det skal være såpass varmt at det putrer litt i smøret. Tilsett så hvitløk og chili og la det steke i smøret i 1-2 minutter. Tilsett deretter soyasaus og rør inn i et halvt minutt. Voila.