top of page

Vafler du kan spise hver dag


Jeg er nok ikke den eneste som kan bli litt smålei av brødskiva. Grovt brød er både sunt og godt, men det kan fort bli 2-3 måltider med brød i løpet av en dag. Da er det godt å kunne variere litt.


Vafler er nok ikke ansett som noe man kan spise på daglig basis, og det bør man heller ikke om man følger den tradisjonelle oppskriften med sukker, siktet hvetemel og kanskje rømme. Justerer man litt på oppskriften, så kan man lage vafler som er minst like sunne som brødskiva.


Sunnere vafler

5 vaffelplater:

1 mellomstor pastinakk

2 mellomstore gulrøtter

4 egg

1,5 dl sammalt hvete fin

1,5 dl havregryn lettkokt

1 ts bakepulver

2 dl lettmelk (0.7 %)

1 ts flytende margarin

Litt salt


Ønsker du en litt søtere versjon kan du tilsette 1 ss sukker/søtning, litt kanel og kardemomme.


Fremgangsmåte

Rasp gulrot og pastinakk. Tilsett alle de andre ingrediensene og bruk en stavmikser for å få en jevn masse. Smør vaffeljernet med litt margarin og stek vaflene slik du liker de best.

 


De søte er gode med mager vaniljekesam & friske bær. De salte kan toppes med vanlig pålegg. Jeg liker godt med hvitost, brunost eller ost og skinke.


Spis med en gang eller bruk de i matboksen.
Fordelene med sunne vafler

Når man bytter ut siktet hvetemel med grovere mel og havre økes innholdet av fiber og vitaminer i oppskriften. Fiber bidrar blant annet til en bedre blodsukkerstigning etter måltidet. Ved å bruke rotgrønnsaker i oppskriften får man en saftig oppskrift. Samtidig er det en genial måte å få i seg mer grønnsaker på, slik at man får i seg mer fiber og vitaminer.


Med en slik «sunnifisert» vaffeloppskrift kan man faktisk nyte deilige vafler til både frokost, lunsj og kvelds. I tillegg er grønnsaker i vafler en super måte å få både barn og voksne til å spise mer av dette.

Comments


bottom of page