Gløgg hører julen til, men er også en smakfull drikk man kan varme seg på resten av vinteren også. Denne gløggen er laget på eplejuice som gir den en god friskere smak og perfekt sødme. Perfekt å servere ute i frisk luft eller for noe litt søtt og varmt til kvelden.
Oppskrift
10 dl eplejuice
2 kanelstenger
7 nellikspiker
2 stjerneanis
3 x 2 cm fersk ingefær i skiver
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en kasserolle. Varm opp under lokk til det ryker av blandingen, den skal ikke koke. La stå på lav varme (laveste eller nest laveste varme) med lokk i minst 1 time, slik at smakene fra krydderne trekker godt ut i eplejuicen. Den kan gjerne stå i 2 timer, avhengig av hvor sterk smak du ønsker. Jo lengre den står jo mer smak blir det på gløggen. Sil av krydderne før servering.
Gløggen holder seg flere dager i kjøleskapet, og kan da varmes opp igjen.
Server gjerne gløggen med hakkede mandler og rosiner.
Comments