Vegetarlasagne

Lasagne er en genial rett for å lure inn litt ekstra grønnsaker i middagen. Bruk oppskriften som den er, eller som inspirasjon for å øke grønnsaksinnholdet i din vanlige oppskrift.


I denne lasagnen er det linser fremfor kjøtt i tomatsausen, og sammen med flere ulike grønnsaker blir tomatsausen veldig smakfull. Ostesausen er byttet ut med cottage cheese som gir en lettvint variant og godt med protein. Pastaplatene bør være fullkorn for ekstra fiber og vitaminer.



Oppskrift

Til 3-4 porsjoner:

  • 2 bokser hakket tomat

  • 1 glass tomatpure

  • 2 dl tørkede linser eller 2 bokser hermetiske linser

  • 2 sjalottløk

  • 2-3 fedd hvitløk

  • ½ squash

  • 2 gulrøtter

  • 8 lasagneplater, fullkorn

  • 100 gram fersk spinat

  • 400 g cottage cheese

  • 150-200 g revet ost

  • Krydder: eks. oegano, timian, paprikapulver, chilipulver, spisskummin, gurkemeie

  • Fersk basilikum

  • 1 ss rapsolje


Fremgangsmåte

Hakk 2 sjalottløk, press/finhakk 2-3 fedd hvitløk, kutt ½ squash og 2 gulrøtter i terninger.

Varm 1 ss rapsolje i en kasserolle og stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløk og stek på lav varme i noen få minutter. Tilsett hakket tomat, tomatpure, squash og gulrøtter. Krydre godt med utvalgt krydder. Jeg bruker ca. 1 ts oregano, timian, spisskummin og paprikapulver, samt ½ ts chilipulver og gurkemeie.


La sausen putre i 5 minutter. Kok 2 dl tørkede linser i egen kjele i 15 minutter, deretter tilsett i tomatsausen. Eller tilsett avskylte hermetiske linser til tomatsausen.


I en ildfast form legger du tomatsaus så det dekker bunnen (det skal være totalt 3 lag tomatsaus). Legg et lag med spinat over. Legg deretter pastaplater, og topp med cottage cheese over det hele. Legg enda et lag tomatsaus, spinat, pastaplater og cottage cheese. Over dette legger du det siste laget tomatsaus og topper med revet ost.


Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter. Osten skal være gylden.


Serveres med ruccolasalat.



© Smakfull helse 2019 | Personvernerklæring