top of page

Greske kjøttboller i pita

Dette er den perfekt oppskriften for å drømme seg bort til ferie i Hellas. Smakfulle og saftige kjøttboller kombinert med halvgrove pita, fetaost og tzatziki er en skikkelig digg smakskombinasjon!


Har du litt ekstra tid til kan du prøve å lage både pitabrød og tzatziki selv, men dette finner du også ferdig på butikken om tiden er knappere. Slik kan oppskriften passe til både hverdag og helg.



Kjøttbollene er laget med karbonadedeig og tzatzikien med gresk yoghurt. Dette er produkter som er magrere og et bedre valg enn alternativene; kjøttdeig og rømme. Sammen med halvgrove pitabrød og grønnsaker er dette en skikkelig næringsrik rett, som også er en vinner på smak!


Oppskrift

Til ca. 3 porsjoner:


Greske kjøttboller:

  • 400 g karbonadedeig

  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket

  • ½ rød chili, finhakket (evt. ½ ts tørket chiliflak)

  • ½ rødløk, finhakket

  • 1 håndfull persille, finhakket

  • 1 klype salt og pepper

  • 1 ss fersk oregano og timian (evt. 1 ts tørket)

  • 1 egg


Tzatziki:

  • 300 g gresk yoghurt

  • 1/3 agurk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss sitronsaft

  • Litt pepper


Tilbehør:

  • Grove pitabrød (oppskrift på halvgrove pitabrød her)

  • ½ rødløk

  • 250 g tomater

  • Salatblader

  • 100 g fetaost


Fremgangsmåte

Hvis du lager pitabrød fra bunnen - begynn med disse. Lag også tzatzikien først slik at den kan stå i kjøleskapet og utvikle mer smak.


For å lage kjøttbollene finhakker du rødløk og hvitløk og blander dette sammen med karbonadedeig og de andre ingrediensene i en bolle. Rør godt. Form til passe store kjøttboller (ca. 1 stor ss) - form til boller med hendene (ha litt vann eller olje på hendene for at deigen ikke skal klistre seg til hendene). Stekes i rapsolje på middels til høy varme i en stekepanne. Snu litt på kjøttbollene underveis slik at de blir jevnt stekt i overflaten og gjennomstekt.


Skjær rødløk og tomater i skiver og riv salatblader. Server kjøttbollene med grønnsaker, tzatziki, fetaost og pitabrød. Nyt!



Comments


bottom of page