top of page

Halvgrove pitabrød

Pitabrød er superenkelt og passer til det aller meste. Det kan fylles med ost, skinke og grønt til en sunn lunsj, falafler med tzatziki til middag eller du kan variere fredagstacoen med pitabrød fremfor lefser. Halvgrove pitabrød gjør at det blir et relativt sunt alternativ, med blant annet fiber fra det grove melet.



Oppskrift

Til 6 stk:

  • 3 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 3 dl siktet hvetemel

  • 2,5 dl lunkent vann

  • ¼ pakke fersk gjær eller ½ pk tørrgjær

  • ¼ ts salt

  • 1 ss margarin/rapsolje


Fremgangsmåte

Bland gjær og lunkent vann. Tilsett mel, salt og rapsolje/margarin og la elte i 10 minutter. La heve i 45 minutter på et lunt sted. Del deigen i 6 emner. Kjevle ut emnene til 0,5 cm tykke runde pita. La etterheve i 30-45 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader. Stekes i ca. 5 minutter, eller til de er gylne.


Fyll etter ønske!



Pitabrød fylt med ovnsbakte kikerter, osteterninger, stekt grønnkål, tomat og ost.

Pitabrød fylt med falafel, tzatziki, stekt grønnkål, paprika, agurk og tomat.



bottom of page